Om oss

Vilka är vi?
Ortens Favoriter är en ekonomisk förening som främst riktar sig mot socioekonomiskt utsatta områden. Medlemmarna i föreningen har själva sin bakgrund i dessa områden och därigenom en god förståelse för ungdomarnas situation och frustration.

Vad gör vi?
Ortens Favoriter har deltagit under Almedalsveckan. 2014 höll vi tillsammans med Unga Kris föreläsningen ”Hur förebygger man i förorten?”. 2015 var vi där för att nätverka, men hann även med att nattvandra på Visbys gator tillsammans med den ideella föreningen Nattskiftet.

Vi har även under sommaren 2014 organiserat en utomhusfritidsgård på Hjulsta torg där vi sände fotbolls-VM på storbildsskärm., spelade spel och gav personer en naturlig mötesplats. Fritidsgården besöktes och uppskattades av många, i alla möjliga åldrar.

Vi arbetar även på flera olika typer av evenemang, exempelvis konserter, idrottsevenemang och festivaler.

Med jämna mellanrum är vi också ute och nattvandrar, speciellt vid oroligheter.

Vad har vi för mål?
Målsättningen för föreningen är att förändra den rådande synen på förorten, både hos de som bor där men även hos övriga samhället.

Genom vår närvaro och vårt engagemang vill vi hjälpa ungdomarna från förorten att integreras i samhället och skapa framtidstro. Detta vill vi göra genom att hjälpa ungdomar att genomföra sina egna drömmar och idéer. Detta ökar deras sysselsättning och verkar brottsförebyggande och trygghetsskapande i samhället.

Vi ser fram emot att driva projekt med inriktning på ungdomar från förorten.